Waarom houden mannen de deur niet meer open voor vrouwen?

Mannen en vrouwen, Adam en Eva, water en vuur. En ook weer zo intrigerend en verslavend. Wat begon als wat gefilosofeer op zondag is nu een “ding” . Wekelijks reageren Tim en Fieke vanuit het perspectief van hun “soortgenoten” op een stelling. Zoek de verschillen en leer er van. Maar nog beter.. geniet ervan. Nóg benieuwder zijn we naar jullie reacties.

Mannen houden de deur nooit  meer open voor vrouwen

“Waarom mannen de deur nooit meer open houden voor vrouwen” Tja…. En dan zit je ineens als “man” over deze stelling, geopperd door Fieke, na te denken. Klopt de stelling? En zo ja.. hoe komt dat. Al piekerend en peinzend schoot me iets te binnen wat me recent overkomen is. Hoewel er geen deur in voor komt, was het wel de hefboom in mijn gedachten voor deze stelling. In een propvolle stadsbus kwam een mevrouw van onbestemde middelbare leeftijd binnen, met twee boodschappentassen in haar hand. Op mijn “mevrouw, wilt u zitten?” kwam nogal snibbig als reactie “ik ben niet bejaard of zo hoor!”. Oké… bedankt hé! Natuurlijk bedenk ik me de volgende keer twee keer voor ik het weer aanbied, waardoor een andere dame (die het gebaar wellicht wel waardeert) de dupe wordt. Zo is het ook met de deuren. Als je een paar keer van een “ik heb geen man nodig, want ik werk, studeer, kickboks en heb Louboutin’s aan” power dames een reactie heb gekregen in de geest van “daar heb ik jou niet voor nodig” vergaatkaffetim de lust om galant te zijn. En dat is het probleem… de toon die de muziek maakt. De dame in de bus had kunnen zeggen “nee dank je joh, gaat prima zo” , de power babe had kunnen zeggen “bedankt maar dit keer niet nodig” . Of .. gewoon het aanbod accepteren. En als je zo onafhankelijk bent, dan doe je het de volgende keer voor een man. In dat geval trouwens heren, niet gelijk roepen “dat is ons werk” of “nou nou vrouwtje, dank je wel hoor” maar ook gewoon gracieus accepteren. Niks mis met een beetje aardig en attent zijn voor elkaar. Daar wordt de wereld een stuk leuker van. In dat kader nog een mooie die ik tegen kwam op het internet, van een koffie zaak uit Denemarken. 1 koffie , 46 Kronen; 1 koffie alstublieft, 36 kronen, Goedemorgen, 1 koffie alstublieft, 26 kronen. Dus, dames en heren blog lezeressen. Bedankt, voor jullie aandacht! Tim

Goed, wat speelt en leeft op dit moment in je leven brengt overpeinzingen. Met een druk date bestaan momenteel (Pap: ‘’ Ehh, heb je vandaag geen date? Of 2? Géén dit weekend?? Ben je ziek??’’) en de mogelijkheid eens de ongezouten mening van een vreemde man (Tim dus he, ) te horen sprong deze stelling als eerst in mijn hoofd. Het viel me tijdens mijn laatste dates op dat ‘de man’ geen deur meer voor je open houdt. Zijn vrouwen te geëmancipeerd? Is dat de reden dat deuren niet meer worden open gehouden? Of is het gewoon laksigheid en een gebrek aan galante kennis? Want dat is het naar mijn idee. Nou ben ik best geëmancipeerd, maar ik ben ook hopeloos romantisch en soms een tikkeltje ouderwets. Zo heb ik nog steeds het plaatje
voor me dat er een prins op een wit paard voorbij komt galopperen (witte Audi mag ook).

Terug naar de deuren. Vroeger toen ik mijn beste vriend(in) op de middelbare school had, lachte hij me altijd uit om mijn deuren gestuntel. Standaard loop ik tegen deuren op (trekken of duwen. Meestal gewoon een grote boem). Toen we samen een keer op vakantie waren had hij loesje deureen rolletje duct tape bij zich. Om de deurposten alvast in te tapen. Omdat ik ze er door mijn gestuntel stug uit loop. Dus naast dat ik het praktisch gezien gewoon fijn vind dat deuren worden open gehouden speelt ook dat galante een grote rol. Zo viel me op bij mijn dates, dat
maar 1 van de 5 mannen de deur voor me open hield. Helaas was het de enige man waar ik gillend voor weg wilde rennen. Van de rest kreeg ik ze gewoon keihard in mijn poezelige snoetje gesmeten. Dus mannen, wil je hopeloos romantische vrouwen voor je winnen? Wees een vent en trek die deur open. Laat je niet weerhouden door een stukje vrouwelijke emancipatie (en kun je gelijk checken of ze goede billen heeft!).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *