Wie ben ik?

Zo’n knopje ‘wie ben ik’ is nog best lastig.

ava blog

Ik zou mezelf hier kunnen voorstellen.

Dat ik een jonge moeder ben en samen met de Tijn2012 en twee katten woon, dat ik graag een dansje maak tijdens avondjes stappen, dat ik van koken hou, dat ik ook van zingen hou maar sinds een aantal jaar als een valse kraai met Nel Veerkamp accent klink, dat mijn liefde voor mijn katten soms wel heel ver gaat, dat ik soms een beetje naïef en onbezonnen ben, graag met een flinke dosis zelfspot schrijf, dat ik een voorliefde voor schoenen heb, dat deze liefde ook vrij ver gaat omdat ik het in mijn hoofd  had gehaald dat het handig zou zijn om op toren hoge pumps te gaan backpacken in Marokko, dat ik die schoenen dus uiteindelijk maar thuis heb gelaten, dat ik ook enorm ijdel ben en de deur niet uitga zonder mijn grote vriendin de stijltang door mijn haar te halen, dat ik ook niet zonder make-up de deur uit ga, zeker niet omdat ik dat een paar keer heb gedaan maar dan ineens allemaal knappe mannen tegen kwam, dat ik een verslaving aan social media heb,, dat ik erg van selfies maken hou maar daar ook eigenlijk altijd om word uitgelachen, dat ik gezegend ben met een groep goede vrienden, dat ik nogal panisch ben voor een lege telefoon accu en dat ik dus ook nooit de deur uitga zonder mijn oplader, dat ik soms een beetje traag van begrip ben bij moeilijke grapjes, en daar dus ook heel hard om word uitgelachen, dat ik altijd overal google voor nodig heb, dat ik op z’n tijd best lief ben, dat ik een enorme flapuit ben, dat ik in mijn enthousiasme nog wel eens kan doordraven, dat ik heel veel van muziek hou maar dat daar geen peil op te trekken is en dat ik een familie mens ben.

tijnfiekIk zou ook kunnen vertellen dat ik een grote allergie heb voor website/bogs/facebookaccounts/twitteraccounts waarbij mensen alleen maar positief en enthousiast over het moederschap zijn, dat ze zichzelf compleet wegcijferen, dat ze hun hele leven in dienst stellen van het kind, dat ze dan aan mij de vraag stellen of ik postnataal depressief ben, dat ik dan reageer dat ik dat niet ben maar graag eerlijk ben, dat het nou eenmaal leuker is om te lezen met een flinke dosis humor en zelfspot, dat ik wel een hele gelukkige en trotse moeder ben, dat er bepaalde mensen zijn die mij hebben verboden ooit nog over mijn bevalling te praten,  dat die mensen nou nooit meer kinderen willen door dat verhaal, dat ik nergens harder om kan lachen dan om taalfouten en grappige kattenplaatjes, dat ik niet tegen hete pepers kan, dat ik heel slecht met alles ben wat maar te maken heeft met klussen, dat ik veel beter ben in slopen, dat ik graag mijn gevoel volg maar dat dat niet altijd verstandig is, wat wel weer voor bijzondere en vaak uitermate grappige (voor anderen) situaties leidt en dat ik ooit nog wel eens een boek wil schrijven.

Maar als ik dat allemaal op zou schrijven zou dat best veel zijn. Dus doe ik dat maar niet.

Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en op Facebook en Twitter gevraagd hoe mensen mij in drie woorden zouden voorstellen aan een ander.
(ook kreeg ik nog een aantal privé berichtjes maar aangezien pappa, mamma,tante’s, ooms en oma’s misschien ook een blikje op mijn site zullen werpen heb ik besloten er die maar niet op te zetten…  wel bedankt hoor mannen!!)

Check de foto’s hoe anderen mij zouden omschrijven.

blog twit 2     blog twit

blog fb           blog fb 2

2 thoughts on “Wie ben ik?

  1. Winny Bos

    Hallo Fieke,
    ik heb jouw blogsite mogen ontvangen van jouw moeder Wies. Ik ben zoekende naar mensen die iets met schrijven hebben. Nou dat is wel duidelijk dat jij dat hebt. Ik wil ze graag beter leren kennen, te weten komen over wat ze met schrijven hebben, hoe ze zoeken als ze iets met schrijven of schrijfworkshops en mijn plan voor 2015 voorleggen. Dit interview gebruik ik voor de verdere ontwikkeling van Naar Hartenlust en de verbreding van mijn kennis over hoe anderen schrijven. Mijn vraag is of jou mag interviewen. NIeuwsgierig kijk ik uit naar je reactie.
    Creatieve schrijfgroet,
    Winny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *