Toys for Boys

Mannen en vrouwen, Adam en Eva, water en vuur. En ook weer zo intrigerend en verslavend. Wat begon als wat gefilosofeer op zondag is nu een “ding” . Wekelijks reageren Tim en Fieke vanuit het perspectief van hun “soortgenoten” op een stelling. Zoek de verschillen en leer er van. Maar nog beter.. geniet ervan. Nóg benieuwder zijn we naar jullie reacties

Toys for Boys

over schoenen en games
“Vrouwen? Gek word je er van! De hele stad kopen ze leeg, alsof ze nooit genoeg schoenen hebben! En dan ook nog al die dozen van Zalando die het huis binnen worden gedragen.”

 Werkelijk iedere man die ik ken, heb ik bovenstaande of een gelijkaardige zin wel eens horen uitspreken. Want .. pfff wie heeft er nu 24 paar schoenen nodig (of 48 of 96 …).
  Niet nodig toch?  Twee paar sneakers, 1 paar “nette” schoenen en that is it. Gedoe allemaal. En kleren, ook zoiets … gewoon jeans, shirts, hoodies, één pak. Stuk of 20 items en je hebt alles wat een man nodig heeft.
Nee dan vrouwen. Kasten vol, kleur gecoördineerd, Onder- en bovenkleding! Wat een gedoe allemaal…

  … STOP DE TIJD

 Heren… ze doen het (ook) voor ons. Dat afwisselen, Dat er goed uit zien, die kleur gecoördineerde setjes.. allemaal pronkgedrag. Waarom? De dames zijn op zoek naar de 5e stap uit de piramide van Maslow: erkenning en waardering! Van elkaar en… van ons.

 Verder heren… wij doen het ook. Maar dan anders. De speciaal gespoten velgen? De verchroomde bumpers, de dure whisky of de carbon mountain bike. Pronkgedrag en een luxe manier om onze primaire levensbehoeften in te vullen en ook om als een stel baltsende apen op de rots te laten zien WIE en vooral hoe goed we zijn. En net als onze vrouwelijke soortgenoten draaien wij ons soms in allerhande bochten om het koopgedrag te rationaliseren.
De nieuwe, tweede, game console “voor de kinderen” (ja natuurlijk, zodat Pa zelf de eerste kan blijven gebruiken.) Of de toerenteller met GPS en hartslagmeter en telefoon op de fiets “voor de conditie” . Allemaal onzin.. en allemaal onderdeel van het leven.

 Geniet, spendeer en vooral.. laat elkaar genieten. Money talks, hedonism rocks maar vooral… als je jezelf af en toe verwent, word je een prettiger mens! Boy & Girl.

Schoenen? Wie zei daar schoenen? Toen Tim mij zijn stukje toe zond ging mijn oog als een ekster naar het woord Schoen. Ik zit me even te bedenken wanneer mijn laatste aankoop is geweest. Veel te dure enkellaarsjes. Maar ja, ik had geen zwarte exemplaren met een goed plateau en een mooie hak waar ik ook nog eens goed op kan werken. Dus toch maar gekocht (mijn pinpas weigerde al bijna bij het zien van het bedrag bij de pin automaat). Inmiddels is dat volgens mij bijna een maand geleden dus mag ik wel weer…  Van schoenen kun je nooit genoeg hebben (ik ben gestopt met tellen bij de 50 paar). 

Wat Tim zegt over maar drie paar schoenen voor de man ben ik het dus ook niet eens. Schoenen maken de man. Ik ben wel eens afgeknapt op een man omdat hij vreselijke Ecco’s had. Je kunt best een leuk bekkie hebben, maar als je geen goede schoenen hebt gaat het hele feest niet door! Desalniettemin is een beetje verzorgd de dag voorkomen geen overbodige luxe.

Over luxe gesproken. Die toys for boys met allerhande super sonische snufjes snap ik dan weer niet. De tijd dat ik nog samen was met de vader van de Tijn2012. Dan werd er weer iets nieuws aangeschaft onder het mom van: ‘ Super handig! Dit is hét nieuwste van het nieuwste, je zult zien dat jij er ook veel plezier aan hebt.’ Ik ging dan al met mijn ogen rollen want meestal bezat het nieuwe ding zoveel onlogische knopjes dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Als ik schoen poging 3het dan probeerde uit te testen kreeg ik zweet aanvallen en driftigheid met als gevolg dat ik de vader van de Tijn2012 verhit opbelde en in de telefoon gilde dat ik de TV niet meer aan kreeg. Of de lampen. Of de radio.
Mooiste van alles was dat als de nieuwigheid er af was het steevast ergens in een laadje belandde om vervolgens op Marktplaats gezet te worden. Mijn schoenen draag ik ten minste vaker…

Ach, ieder zijn ding. Vrouwen en schoenen en mannen met high tech snufjes. Ik denk dat we niet te veel over het nut of de functionaliteit moeten nadenken, maar elkaar gewoon in onze waarde moeten laten. IMG_20160125_095445.jpg wordt weergegevenIMG_20160125_095445.jpg wordt weergegevenIMG_20160125_095445.jpg wordt weergegeven

2 gedachten over “Toys for Boys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *