Mijn Droom

Opdrachtdroom1
Al een jaar knallen we met z’n tienen van drie tot zes uur om heel veel kinderen op te vangen op de BSO.
Maar wie is mijn collega eigenlijk? Zitten we nog op één lijn? Ik plan een avond met het team en ben op de achtergrond druk bezig met voorbereiden. Uiteindelijk vind ik na een leuke opdracht- met een humoristisch en persoonlijk tintje. Ik stel de medewerkers een vraag die vooraf ingevuld moet worden:‘ Wat is jouw droom?’

Op het laatste moment bedenk ik me dat ik mijn eigen opdracht nog niet heb ingevuld. In de auto overpeins ik mijn droom. Ik kan diplomatiek en zakelijk reageren. Maar verwacht ik niet van de medewerkers dat ze hun persoonlijke droom op papier zetten? Ik besluit van mijn hart geen moordkuil te maken en het op persoonlijk vlak in te vullen. Mijn ingevulde droom zorgde voor veel leuke reacties.
Een ontzettend leuke en vruchtbare avond volgt. Als ik ’s avonds laat thuis kom en mijn telefoon check, heb ik van bijna elk teamlid een appje binnen dat ze het een heel leuke en inspirerende avond hebben gevonden.
De weken erna blijft het gevoel en het nadenken over mijn droom me achtervolgen.

In een werkoverleg word ik ruw uit mijn systeem van stress, lijstjes, hard werken, brandjes blussen en veel wakker liggen getrokken door mijn leidinggevende.
‘’ Fiek, als jij de touwtjes in handen had he, en echt ‘out of the box denkt’. Wat zou JIJ dan willen?’’ Vraagt ze me.
In haar ogen zie ik dat ze het beste met me voor heeft. Ik glimlach. Ik word door deze woorden even van mijn stuk gebracht. Mijn onderbuik gevoel schreeuwt het uit maar ik druk het weg. Het schreeuwt nog harder en mijn ingewanden springen samen van enthousiasme. Ik krijg de opdracht mee over haar vraag na te denken.

Schop onder je hol!
Tot het werkoverleg kon ik niet wachten. De spreekwoordelijke bom barstte al eerder. Letterlijk. Haar vraag liet me enorm wankelen op mijn benen. Dit was de schop onder mijn kont die ik soms zo hard nodig heb. Met grof geweld weer op de wereld geschoten worden en niet de mogelijkheid om de boel weg te drukken of te verstoppen. Dit was de schop die ik nodig had om te kiezen voor wat IK wil. Waar ik gelukkig van word, waar ik energie van krijg en waar ik in geloof.

In goed overleg besluiten we dat ik per direct ruim een maand verlof op neem om voor mezelf de rust te nemen om uit te zoeken waar ik heen wil. Waar ik van ga stralen, energie van krijg en wat ik wil. Ik ben haar dankbaarder dan ooit dat ze me deze kritische vraag stelde.

MIJN droom.
Dat ik van schrijven houd is een ding wat zeker is, de toenemende bezoekers op mijn website en de leuke reacties zijn een goede stimulans om door te gaan. Mijn grootste droom?

Een boek schrijven. Een écht boek. Van papier.

Ik besteed al mijn vrije dagen aan alleen zijn waarin ik probeer rust in mijn kop te krijgen. Ik ben een ster in beren op de weg zien ‘’ja, maar…’’
Geïnspireerd door het boek ‘Wat is jouw droom?’ en mijn eigen ouders als voorbeeld die beiden hun droom volgden, hak ik de knoop door. Ik leg mijn functie als Senior in de Kinderopvang neer en doe een stapje terug om gewoon te doen wat ik het liefste zou willen doen. Hoe? Geen idee maar ik ga het gewoon doen. De weg er naar toe is voor mij belangrijker dan het uiteindelijke doel zelf. Ik GA dat boek schrijven (en ja, dat dat moeilijk is met uitgevers en dingen dat weet ik).

Hulp!
Ik ben ontzettend nieuwsgierig en hou van praten en luisteren. Ik zou dit dus helemaal alleen kunnen doen maar dat wil ik niet! 
Ik ben op zoek naar PM’ers, stagiaires, managers, leden van de Ondernemingsraad, docenten, klanten, afdeling financiën, ouders, bestuur en de hele reutemeteut (beste meneer Asscher, met jou wil ik ook best een bak koffie drinken hoor!) die hun ervaring of kennis met mij willen delen.
Ik wil een verzameling humoristische, ontroerende ,leuke en misschien minder leuke verhalen van mensen die in de kinderopvang werken.
(Leuke uitspraken van kinderen zijn ook heel erg welkom!)
Idealistisch ben ik ook dus een leerzaam tintje is onvermijdelijk (vraag een ‘gemiddelde’ PM maar eens wat een OR/CAO of kwaliteitsmanagement systeem is. Je krijgt verrassend veel ‘’Ehh, wat?’’ te horen).

Help je mij met mijn grootste droom? Wat is jouw ontroerendste moment uit de kinderopvang?

Bellen, mailen,  Whatsappen, Facebook of twitter (@Fiekevo) het mag allemaal. Dit bericht delen wordt heel erg gewaardeerd!

3 gedachten over “Mijn Droom

   1. Ezzzzzzy29

    Graag gedaan ! Het is altijd mooi een compliment te ontvangen en hoe toevallig het is vandaag complimenten dag . Leuk dat Ins & Outs een link naar je blog vermeld !

    Superrr , doe je goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *