Love at first swipe

tinder 3Terwijl ik mijn spullen pak knapt er iets. Ik voel me geïrriteerd en mijn onderbuik gevoel rammelt aan alle kanten. Hoewel rammelen, schreeuwt moord en brand om er naar te luisteren. Mijn date van vanavond geeft geen reactie. Ik whatsapp hem.
‘’ Joh, als je een leuke dame wil leren kennen stap ik zo de trein in. Wil je een dame die begerig haar benen wijd gooit om vol te pompen, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.’’ Ik druk beteuterd en boos op verzenden. Mijn irritatie als gevolg van een conversatie waarbij ik 3 keer duidelijk heb aangegeven niet thuis te willen afspreken. Het voelt niet goed.
Later belt hij me terug.
‘’ Maar geen date dan he, aangezien jij er anders in staat dan ik?’’ Zeg ik rustig.


‘’Tsjah’’ Zegt hij merkbaar geïrriteerd en sluit af met een diepe zucht.
‘’ Joh, als je een vrouw wil alleen om te neuken zou ik maar verder gaan Tinderen. Als ik dat zou willen kan ik ook in mijn eigen woonplaats blijven.’’ Flap ik er boos uit.
Hij moet lachen.
‘’Dat willen we toch allemaal?’’ Zegt hij bits.
Ik hou er niet van om alle mannen over een kam te scheren, maar momenteel voldoet hij wel aan het beeld: typische lul op pootjes.
Ik praat terug maar merk na 2 seconden dat hij heeft opgehangen. Ik staar even naar mijn telefoon in mijn hand. Heeft hij me nou serieus opgehangen?
Ik app mijn vrienden die ik altijd trouw app als ik een date heb. Jus incase. Je weet maar nooit wat je op internet tegen het lijf loopt. Ik krijg de slappe lach in mijn eentje en gier het uit als ik de reacties lees op mijn appjes wat voor eikel ik nou weer geswiped heb.

Als ik op de bank zit ben ik toch wat verbouwereerd. Ondanks dat ik een avondje rustig op de bank ook wel lekker vind, snap ik niet dat hij niet inziet wat voor leuke dame hij laat lopen (bescheiden blijf ik ook altijd…). Ik krijg maar behoefte aan 1 man te spreken. Een die gigantisch kon lachen om mijn avonturen en waar ik alles tegen kan zeggen, inclusief alle bizarre en dirty details. We spreken af na elkaar jaren niet gezien of gesproken te hebben. Terwijl we lopen vertel ik mijn Tinder avonturen. Hij giert het uit als ik vertel wat ik het tegen de wanhopige-naar-grote-openingen-bij-vrouwen-man heb gezegd.

‘’Fiek, heb je dat echt gezegd?’’ Giert hij het uit terwijl hij met zijn hand hard op tafel slaat.
‘’ Ja, wat moet ik anders? ‘’ Zeg ik semi-onschuldig.
‘’ Je bent niets veranderd Fiek.’’
‘’ Nee?’’ Vraag ik terwijl ik wacht op meer toelichting.
‘’Nee, enkel mooier geworden. Je bent een prachtige vrouw.’’
Ik voel dat ik moet blozen. Ik kijk snel weg en dan weer gauw terug in de reebruine ogen die mijn benen doen bibberen. Waarom kom ik dit soort mannen nou nooit tegen op Tinder. Oh ja. Ik weet het weer. Ze zijn bezet, dáárom.
‘’Eet je wel goed? Je bent zo afgevallen.’’ Vraagt hij bezorgd.
Ik denk terug aan de ruim 4 kilo die ik ben kwijt geraakt na mijn liefdes verdriet. Een prettige bijkomstigheid al zeg ik het zelf.  Ik slik mijn laatste slok thee door. En we lopen weg. We nemen afscheid.
‘’ Veel succes met Tinder lieverd, laat die eikels nou eens lopen je verdient zoveel beter.’’
Met een fijn afgesloten maar leeg gevoel loop ik weg zonder achterom te kijken.

Ik kan de Tinder app toch niet helemaal loslaten. Ondanks de wijze woorden dat ik Tinder los tinder 1moet blijven blijf ik nou eenmaal stront eigenwijs. Met constant op zoek naar inspiratie voor nieuwe blogjes of dat boek wat ik nog steeds wil schrijven, is Tinder de perfecte inspiratie bron. Inmiddels kan ik een boek schrijven over mijn dramatische liefdes leven. Alhoewel dramatisch, ik kan er vooral heel erg hard om lachen. Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat ik niet heftig op zoek ben naar een relatie. Sinds de laatste man die in mijn leven was, wel het besef dat ik niet oneindig alleen wil blijven. En eindeloos om elkaar heen gedraai ook weer niet. Of ik die nou op Tinder moet vinden. Mwoah. Daar heb ik nou mijn twijfels over. Inmiddels maak ik er een sport van de boel te analyseren en in hokjes te stoppen. En wat is nou leuker dan een ordinaire vleeskeuring? Lol heb ik in ieder geval enorm.

Gewapend met een vage (doch doeltreffende) humoristische onliner en foto’s die voor de meeste likes op Facebook zorgen (de Tijn2012 discreet weggeknipt) waan ik me al een tijdje in de wondere wereld van de ordinaire vleeskeuring. Nou moet ik zeggen dat ik vrij selectief ben dus ik kom niet om in de matches.
Aangezien ik nog steeds naarstig op zoek ben naar een huis en ’s avonds geen zin heb om knus bij paps en mams op de bank te zitten is Tinder een leuk tijd verdrijf onder het genot van een bak chips, roze bolletjes pyjama en mijn pantersloffen.

Foto´s
Waar een jaar geleden de vissende man (serieus, zo’n glibberige en happende natte paling is echt niet aantrekkelijk) de boventoon voerde, is op dit moment wielrennen blijkbaar heel hip. Ik word overstelpt met plaatjes van mannen met helmpjes en strakke ballen knijpende broekjes.  Met de komst van 50 shades of grey valt het ook op dat er ook meer handboeien zijn dan bij een plaatselijk politie bureau. De belichting in de lift is ook goed want er wordt massaal gekozen voor lift selfies. Soms met de ondefinieerbare klodders op de spiegel er nog op geplakt. tinder smiley
De kinderen waarmee ze op de foto staan zijn steevast neefjes of nichtjes.
Dik, dun, onaantrekkelijk, aantrekkelijk (even goed googelen, vaak een leuke Canadese acteur) bizar, gek ( met een wortel in je mond met lederhösen??), groot of klein. Prettig dat bijna elke man zijn lengte er bij zet ok, en eerlijk toegegeven een man waarbij ik geen hakken aan kan vind ik ook algauw minder ( en dat met mijn 166 cm).  Alles komt aan bod. Althans in de
leeftijdscategorie die ik heb aangegeven. Ik hou er niet van om mensen te kwetsen of voor lul te zetten op internet, maar ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat ik vooral ‘Super likes’ krijg van Hendrikken die het liefst nachtenlang gamen in donkere kamertjes en overdag werkzaam zijn bij de plaatselijke groenten boer.  Swipe rechts dus.

Onliners
Laatst had ik op twitter een gesprek met iemand over Tinder (vooral het falen ervan). Ik ben oprecht benieuwd naar mijn mede-vrouwen. Ik vroeg hem wat hij dacht dat het grootste verschil was tussen mannen en vrouwen op Tinder. Hij dacht: het verschil is dat vrouwen ook daadwerkelijk de stukjes tekst lezen.
Daar moest ik hem gelijk in geven. Die lees ik altijd.

tinder 4

Er zijn verbazing wekkend veel entrepreneurs (hoeveel mannen zouden de dikke van Dale er op na geslagen hebben?) mannen die van motor rijden houden, mannen die NIET op zoek naar een relatie zijn, mannen die gelukkig getrouwd zijn maar alleen op Tinder ‘’voor de fun’’ zitten, mannen met kinderen (inclusief foto’s met lieve blonde kids met neonsnotjes) maar bovenal heb ik het vermoeden dat daadwerkelijk élke man van reizen houdt (wist je dat er héél veel mensen tegen de toren van Pisa hebben staan duwen? Nee? Nou ga eens tinderen. Kom je er vanzelf achter). Zo sporadisch zit er eentje tussen die van humor houdt en dat terug laat zien in zijn stukje tekst. Als er dan ook nog een leuk koppie op zit zorgt dit bij mij vaak voor een match. Als ze erachter komen dat ik trotse moeder van een bijna-kleuter ben rennen ze overigens vaak gillend weg (niet alleen op Tinder trouwens). Veel mannen met een gescheiden vrouw issue ‘’ Als je getrouwd/gescheiden bent met kinderen swipe dan naar links.’’ Deze swipe ik dan ook maar trouw naar links want dit zegt genoeg over de kortzichtigheid van de man in kwestie. Mannen die het bij mij ook niet zo goed doen zijn de types: ‘’ Hallo ik ben Henk. Ik ben op zoek naar een vrouw om voor te zorgen en verzorgd door te worden. Als je ook nog eens van het aanrecht houdt en goed kan koken wassen en strijken,  Swipe naar rechts en wie weet wat het leven ons zal brengen.’’ Ik hoor vanuit de verte de testikels al rammelen.  Aangezien mijn eierstokken na de komst van de Tijn2012 uit gerammeld zijn begeef ik me ook maar niet aan mannen met een diepgewortelde kinderwens binnen 2 maanden.

Gesprekken
Een leuke openingszin is nog heel lastig. Vaak doet mijn oneliner het goed om over te beginnen,tinder 5 en ach ik maak het ze graag makkelijk. Wanneer ik me verveel en eens een gesprek start wordt het soms een stuk moeilijker. Vaak kan ik op basis van foto’s ook niet veel verder komen dan Hoi. Soms wordt er terug gepraat maar soms ook niet. Soms word je ook meteen opgeheven. Tss.
Dat er ook een hoop gekken rondlopen heb ik ook aan den lijven ondervonden. Zo had ik eens een gesprek met een mooie man. Elke mooie man op Tinder blijkt een addertje te hebben. Deze man in kwestie had 4 kinderen bij 3 verschillende vrouwen en de diepgewortelde wens eens seks te hebben met een vrouw die geen anticonceptie gebruikte.
Ik was ook eens gezellig met iemand aan het kletsen, hij onderbrak het gesprek want de politie stond voor de deur. Iets met zijn ex die hij in elkaar had getimmerd en het straat verbod wat hij had overtreden. Ehh. Ok………

tinder 6Dates
Ik heb een aantal dates gehad via Tinder. Een date waarbij ik de hele avond niet gelachen heb (en als ik iets woestaantrekkelijk aan een man vind is het humor) en die me met grote bange ogen zat aan te kijken als ik een grapje maakte (als ik iets een grote afknapper vind zijn het mannen die niet om mijn grapjes kunnen lachen). Zo heb ik ook een date gehad waarbij ik direct om wilde draaien om de eerste trein terug te nemen, omdat het in de verste verte niet op de leuke man op de foto leek. Na een moeizaam uur heb ik heb stiekem op de WC de Bananana dames gevraagd om me te bellen dat 1 van hun last van haar grote teen had en per direct verpleging nodig had. Daarnaast nog eens een date die uitmondde in 5 dates maar welke finaal stuk liep omdat hij wederom mijn grapjes niet kon waarderen en ik eigenlijk maar helemaal moest veranderen, het liep stuk op een grapje over vibrators overigens.

Toch blijf ik eindeloos positief en hoopvol dat ze niet allemaal compleet geschift zijn.

Terwijl mijn navigatie systeem zoekt naar het juiste appartementen complex en het niet kan vinden app ik even waar ik heen moet. Mijn date loodst met er doorheen. In tegenstelling tot de lul op pootjes rammelt mijn onderbuik gevoel bij deze niet als we eerst thuis afspreken om vervolgens ergens wat te gaan drinken. Als ik Takkie parkeer word ik al bekeken d
oor een man op een galerij. Ik zie het niet goed maar hij lijkt qua silhouet op de man van de foto’s. ‘’ Je hebt het gevonden! Ik doe de deur open. ’’ Zegt hij vrolijk. Ik ga naar boven en stap enigszins zenuwachtig op mijn date af. Hij lijkt niet zenuwachtig. Het blijft altijd een beetje onwennig elkaar voor het eerst zien maar blij verrast (deze ziet er in het echt veel leuker uit dan op foto’s!) stap ik naar binnen.

We hebben een ontzettend leuke avond waarbij ik me op mijn gemak voel en lach (hoera humor! Dubbele punten voor deze man aangezien hij ook om mijn grapjes lacht). Deze zou ik graag beter willen leren kennen. We hebben het over de kinderen, exen, werk en Tinder. Met name dat hij het er eigenlijk af gaat gooien. Dan gaat hij door en zegt hij iets waarbij ik een knoop in mijn maag krijg. Shit.

Terwijl mijn date naar de keuken vertrekt om nog een kop koffie te regelen, pak ik snel mijn telefoon. Ik lees snel de appjes van Tante Sergeant die al 3 keer heeft gevraagd of ik nog niet verkracht in een gootje lig en hoe het is.  Ik app haar terug.
‘’ Leuk! Hele leuke man!’’ Typ ik snel. Om er vervolgens achteraan te appen : ‘’ Helaas heb ik het addertje al gevonden.’’
In een rete tempo is ze online en vraagt me hoezo.

Deze is (nog) niet toe aan een relatie.

Ik denk dat ik voorlopig even helemaal klaar ben met Tinder. Ik swipe mezelf even naar links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *