Kinderopvang de beste relatiebemiddelaar

” Ho, wacht even lieverd, mijn vrouw belt.” Zeg ik terwijl ik mijn telefoon zoek.
” Oh, laat me raden, je stalker?” Zegt mijn vriend lachend.
Ik neem de telefoon op als mijn collega me belt om even te overleggen. Terwijl ik van het schoolplein af loop, hoor ik haar verhaal aan…

Als ik na een lange werkdag in bed lig, overdenk ik de woorden van mijn vriend. Mijn collega voelt inmiddels als mijn partner. We hebben de grootste lol (ondanks dat we elkaar nooit zien), overleggen veel, bellen elkaar elke dag, Appen elkaar elke dag, schrijven lieve briefjes, lachen om ‘onze’ kinderen en kibbelen over de vaatwasser. Grinnikend lig ik in bed na te denken over hoe onze ‘love story’ tot stand is gekomen…

Blind date
Enigszins gehaast kom ik het spiksplinternieuwe pand binnen waar een paar weken na dit moment ons kersverse KDV zal gaan starten. Terwijl ik binnen kom kijk ik wat onrustig om me heen. Ik ben een beetje zenuwachtig. In de verte zie ik mijn clustermanager. Ze zwaait vrolijk. ” Ha Fiek! Hoe is het?” Vraagt ze me. Ik beantwoord haar kort en vuur een aantal vragen op haar af over de opening van ons KDV. We moeten ophouden met praten omdat er een officieel praatje wordt gehouden. Ik kijk de zaal rond. Wat een mensen. Zou ze er ook tussen zitten?

Als de officiële opening is geweest komt er een blonde schone op me aflopen. Ze stelt zich voor. Ik heb wat achtergrond informatie gekregen van mijn manager over wie ze is, qua ervaring, waar ze vandaan komt en over haar enthousiasme. Maar, zo’n eerste ontmoeting blijft altijd spannend. Zeker omdat wij de toko met z’n tweeën moeten gaan runnen.
Als ik haar opneem en ze me een hand geeft, valt er een last van mijn schouders. Het bevestigt mijn voorgevoel wat ik gekregen heb door de korte mailwisselingen. Een vrolijke dame met een enthousiaste Twinkel in haar ogen en een bovengemiddeld arbeidsethos.

We lopen onze ruimte in. Onze ‘date’ staat in het teken van uitruimen van alle spullen, inrichten van de ruimte en elkaar leren kennen. Terwijl onze manager zich terug trekt om andere zaken te regelen, strijken wij neer tussen de dozen in de keuken en leren elkaar beter kennen. Terwijl we klei, verkleedkleren en Duplo uitpakken. Al heel gauw gieren we het uit van het lachen .

screenshot blog kinderopvang met marina

Liefde
Een paar weken later zit mijn nieuwe liefde in het zonnige Spanje terwijl ik de eerste dag draai dat ons KDV open is. Ik wil haar niet storen. Ondanks dat ze heel vaak heeft aangegeven het écht niet erg te vinden en dat ik gerust mag bellen of Appen. Stiekem App ik haar toch om even mijn verhaal kwijt te kunnen. We werken voorlopig alleen op de groep totdat er een tweede PM’er nodig is als er genoeg kinderen geplaatst worden. Maar in al het nieuwe en onwennige wil ik met haar overleggen hoe we de zaak gaan inrichten, oppakken en regelen. In mijn vakantie is zij immers ook druk bezig geweest en heeft ervoor gezorgd dat de boel draaiende werd gehouden tijdens mijn afwezigheid.

Als ze weer terug is van vakantie merk ik dat ik eindelijk opgelucht kan adem halen. Langzaamaan begint ‘ons’ KDV vorm te krijgen, stromen de kindjes binnen en hebben we een weg gevonden in het ritme.

Trouwen?
Ik grinnik bij het lezen van een briefje als ik binnen kom op locatie en de Ipad pak. ” Lieve Fieke, ik heb geen overdracht geschreven want we hebben elkaar al zo veel gesproken. Werk ze vandaag! Liefs!” Mijn dag begint met een lach. We zijn een krappe paar maanden verder en inmiddels zijn de gesprekken die we voeren niet meer alleen werk gerelateerd. Het komt geregeld voor dat we in eerste instantie bellen voor werk en dat de gesprekken uit lopen op privé. Ondanks dat we ‘vrij’ zijn hebben we veel contact.

Aan het eind van de dag schrijf ik in onze overdrachtsmap dat M. de economie draaiende heeft gehouden met haar poep gedrag, S. me een Hero standaard baby voeding 1 spuug douche heeft gegeven (note to self: altijd reserve kleding mee nemen) en dat L. flink de boel op stelten aan het zetten was. Verder wens ik haar een hele fijne werkdag.

De samenwerking is super. En dat maakt werken in ons bedrijf heel fijn.

Mijn clustermanager is een goede relatiebemiddelaar geweest. Ik heb mijn tweede vrouw, zoals ik haar in privé sferen inmiddels noem, gevonden. En dat zonder Tinder, uitgaan of Lexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *