Homo-huwelijk

Terwijl ik hevig gevangen zit in een fijne dagdroom, probeer ik achter de Tijn2012 aan te rennen die ik zojuist onder de douche vandaan geplukt heb. Hij heeft vandaag in extreme mate last van zijn spraakwaterval dus ik moet eerlijk toegeven dat niet alles bij me binnenkomt. Af en toe hum ik wat terwijl ik verder droom. Vanuit mijn droom word ik wakker geschud door iets wat hij zegt wat op dat moment mijn aandacht trekt.

” Mam, jongens kunnen toch niet met elkaar trouwen?” Vraagt hij me terwijl hij met mijn ketting speelt.
” Jawel hoor, jongens kunnen ook met elkaar trouwen.” Zeg ik terwijl ik benieuwd ben waar dit gesprek heen zal leiden.
” Ja, maar dat hoort niet, toch?” Kletst hij.
Ik vraag me af waar dit vandaan komt want vanuit de opvoeding die ik probeer mee te geven is een homo huwelijk alles behalve een issue.
” Waarom hoort dat niet? Als twee mensen gelukkig zijn en willen trouwen, dan is dat toch het mooiste wat er is?” Zeg ik terwijl ik zijn haren nog eens extra afdroog.
” Maar twee jongens die trouwen, dat is toch niet handig?” Vraagt hij me terwijl hij me eens doordringend aan kijkt.
” Ik denk dat het geen kwestie van handigheid is. Het heeft met geluk te maken. Wanneer twee mannen kinderen willen is dat praktisch gezien niet zo handig want mannen kunnen geen kinderen baren. Maar alles is mogelijk.” Zeg ik terwijl ik er nog eens goed over na denk.
” Ja maar mam, het hóórt niet!” Een vingertje wijst in de lucht om zijn woorden kracht bij te zetten.
” Waarom hoort het niet? Liefde en geluk is het mooiste wat er is. Ook tussen twee mannen. Helaas denkt de maatschappij er nog wel eens anders over want in principe wordt er gesproken over een man vrouw relatie. En er zijn een hoop bekrompen mensen die anders beweren. Maar, twee mannen of twee vrouwen samen is zeker niet gek en kan en mag gewoon. Zolang je iedereen maar in zijn waarde laat. ” Zeg ik streng maar liefdevol.
” Mam, ik vind het maar ingewikkeld.” Zegt mijn kleine kleuter zuchtend.
” Het leven is soms ingewikkeld. Dat maakt het leven juist zo mooi.” Zeg ik terwijl ik hem een dikke knuffel geef.

” Mama, ik ga maar gewoon met jou trouwen. Dat is het makkelijkste.”

Eén gedachte op “Homo-huwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *