(niet)machine

Al weken wordt er (op eigen initiatief) door het enthousiaste en geweldige team PM’ers waar ik dagelijks mee werk, hard gewerkt aan een spetterend programma om de Koningssferen er nog even in te houden. Hoewel de Koningsspelen afgelopen vrijdag eigenlijk waren, is er bij ons op de BSO besloten het op 28 april nog eens dunnetjes over te doen. Oud Hollandse spelletjes! Spijkerpoepen, sport activiteiten, zaklopen, eierlopen, een open podium, cakejes versieren, Koningskronen maken en een echte tekenwedstrijd.

In de voorbereiding een duidelijke taakverdeling, een draaiboek van minuut tot minuut, alle benodigdheden in huis gehaald en een vergadering die ik nog even speciaal inkort om voor te kunnen bereiden, krijgen we een uitgebreide briefing hoe we de dag met 90 kids gaan vormgeven. Aan alles is gedacht; een ruime BKR met goede bekende invallers, ouders zijn gemaild, afdeling communicatie heeft een geweldige flyer gemaakt, stempelkaarten voor de kinderen, bonnetjes van uitgaven worden eind deze week ingeleverd bij me,  medewerkers staan op de juiste plek en ga zo maar door.

Ik ben ingedeeld op het onderdeel ‘om de boel in goede banen te leiden’. Gewapend met een Ipad om kinderen af te melden, een map met een hele hoop administratie en een ‘hulpje’ speciaal voor deze dag ingelast en de (bijna)ongevallen papieren in de aanslag staat iedereen enthousiast in de startblokken.

Alles gaat gesmeerd.

Op het laatste moment denk ik aan de EHBO doos. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

De rondes gaan als een speer, enthousiaste kinderen, enthousiaste PM’ers, ouders die vol lof toekijken op de dag die we gepland hebben en nog even wachten met hun kinderen ophalen ‘omdat ze zo enthousiast zijn’, loop ik rustig en apetrots even rond om te kijken of alles goed gaat bij de verschillende onderdelen.

 

‘’ Fieke, hebben we nog nietjes?’’
Ik denk even snel.
‘’ Ja, ik pak ze even voor je! Dan kun jij door!’’ roep ik terwijl ik naar kantoor loop om de nietjes te pakken. A-technisch als ik ben weet ik bij toeval hoe de nietmachines werken.
Ik vul de nietmachine en spring gelijk even in op een vraag van een jongeheer om zijn kroon in elkaar te nieten.

In mijn volle enthousiasme niet ik vol in mijn vinger, met een klein bloedbad als gevolg.

De enige pleister die op deze dag geplakt wordt is door mijzelf op mijn eigen vinger.

 

http://www.dreamstime.com/stock-photography-golden-crown-image17182132

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *