Nat

boyfriend jeans bij nat

Omdat ik niet in jogging broek naar het schoolplein ga (principe kwestie) trek ik ’s ochtends meestal wat fatsoenlijks uit de kast. Meestal. Ik besluit vandaag om pas te douchen als ik de Tijn2012 naar school heb gebracht, dus ik vis van onderuit mijn kledingkast een Boyfriend jeans. Een drollenvanger. Een miskoop kun je het ook wel noemen want ik krijg er een enorme bilpartij in. Daarnaast zit er weinig vrouwelijks aan. Veel tijd om te twijfelen heb ik niet want mijn ochtendritueel laat nog wel eens wat te wensen na. Mooi aankleden komt straks wel.

Regenboog
Terwijl ik mijn zonnebril op mijn neus zet en de Tijn2012 achterop de fiets prop kijk ik naar de lucht. Ondanks dat de zon schijnt, is het stevig bewolkt.
” Kijk Apenkop, een regenboog!” Zeg ik terwijl ik naar achter wijs. De kleuter kijkt hevig om zich heen maar ziet het niet. Even denk ik terug aan het consternatiebureau. Is hij gewoon scheel?
De lucht lijkt steeds donkerder te worden. Als ik mijn zonnebril af zet wordt het niet beter. Alsof de duvel er mee speelt komt er een enorme stortbui over ons heen.
” Zie je nou mamma, ik had gelijk. We hadden met Takkie moeten gaan. Ik heb altijd gelijk.”
Bibbert de Tijn2012. Ik grom wat en zeg hem dat ik geen flauw benul heb hoe hij zo bij de hand is geworden.
Ik kijk naar beneden, de Boyfriend jeans heeft zich zo om mijn lichaam heen gevormd dat er een klein plasje rondom mijn kruis is ontstaan. Met recht een kut broek.
Met een noodvaart fiets ik de beentjes onder mijn lijf vandaan om te schuilen op het schoolplein.

Schoolplein
Ik voel me nog steeds niet helemaal lekker op het schoolplein. Zoveel mensen. Ik voel me altijd een beetje ongemakkelijk bij grote groepen mensen die ik niet ken. Ik ben geen persoon die met iedereen een praatje maakt. Van zenuwen flap ik er nog wel eens dingen uit die wat verkeerd worden geïnterpreteerd. Het gaat wel vooruit overigens. Zo ben ik laatst midden in de nacht naar Amsterdam gereden, naar een feestje van een Tinder date, waar ik NIEMAND kende (zelfs de gastheer: mijn date niet) en heb ik vorige zomer een vakantie naar een alleenstaande ouder camping geboekt. Maar dat schoolplein is om de een of andere reden een te grote stap om me lekker in m’n vel te voelen.

Plasje
Ik hengel de Tijn2012 van de fiets. Ik schud het plasje, wat zich bij mijn kruis gevormd heeft, van me af en hand in hand rennen de Tijn2012 en ik het schoolplein op. Omdat we aan de late kant zijn is het al druk onder het afdak. Maar ik weiger nog natter te worden. Ik zie een plekje naast een vader die ik wel eens eerder gezien heb. Als ik onder het afdak schuif glimlacht hij naar me.
”Zo, gelukkig net op tijd droog.” Zegt hij vriendelijk tegen me terwijl ik van top tot teen wordt bekeken. Ik voel me een beetje ongemakkelijk bij deze checkup.

” Nou, helaas net te laat. Ik ben al lekker nat.” Flap ik er enthousiast uit terwijl ik met twee handen naar mijn kruis wijs.

Zijn wenkbrauw gaat omhoog en hij kijkt me wat verschrikt aan. Ik word knalrood. Ik lach schaapachtig en sla mijn ogen schuldbewust neer.
De Tijn2012 kijkt van mij naar de vader.
” Ehh, mamma, wat heb je eigenlijk een gekke broek aan.” Fluistert hij.

Meer lezen over mijn niet-altijd-hele-handige acties? Ik heb twee oude blogjes geüpload!
Bovengemiddeld en boodschappen (on)gemak. Heb jij wel eens acties waarbij het schaamrood op je kaken staat? Ik hoor ze graag! Gedeelde smart is halve smart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *